Így vásárolnak dinnyét a szemfüles magyarok: ezzel a trükkel nem lehet mellélőni

Így vásárolnak dinnyét a szemfüles magyarok: ezzel a trükkel nem lehet mellélőni

agrarszektor.hu
Habár a magyar görögdinnye ára egyelőre elég borsos, és alig drágább az importnál, érdemes most sokat fogyasztani belőle, hiszen az időjárás nem kedvezett idén a termésnek, és ki tudja meddig lesz hazai áru a boltok polcain. A magas árak miatt a szemfülesek gyakran vásárolnak inkább fél dinnyét, hiszen így jól látszik a szín, a héj vastagsága, és az illat is érződik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az első tapasztalatok szerint az eladók egyelőre magasabb árakat határoznak meg a magyar görögdinnyének, különben nincs haszon, az időjárás ugyanis nem feltétlenül kedvezett idén a termésnek - írja a Boon.hu-ra hivatkozva az Infostart. Az előzetes becslések szerint összesen 160 ezer tonnát takaríthatnak be belőle a termelők, ráadásul a termőterület is csökkenőben van. Ahogy arról az Agrárszektor korábban beszámolt, az elmúlt évekhez képest idén 4000 hektárra csökkent a görögdinnye termőterülete Magyarországon, ez azonban inkább egy specializálódást jelent, hiszen komoly technológia- és fajtaválaszték fejlesztés zajlott a termesztésben.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

EZ IS ÉRDEKELHET

A magyar görögdinnye kilója sok helyen közel 350 forint, de van, aki 450-500 forintért próbálja eladni áruját, nem túl nagy sikerrel. Az import dinnye kilója csaknem 300 forint körüli áron mozog. Magyar görögdinnyét most érdemes sokat fogyasztani, amíg még van belőle a piacokon és a boltokban. A szemfüles vásárlók a magasabb árak miatt gyakran inkább csak fél dinnyét vesznek, mert így látszik a színe, a héj vastagsága, és érződik az illata is. Így kisebb az esélye annak, hogy hazaérve rosszabb minőségű dinnye fogadja a fogyasztókat.

Címlapkép forrása: MTI/Vajda János

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?