JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Megkezdődött az őszi lehalászás a somogyi tavakon, és habár a nyári aszályos időjárás miatt az érzékenyebb halfajokból - keszeg és süllő - kevesebb van, de a pontyállomány bőséges, és a karácsonyi ünnepekre biztosan lesz kielégítő mennyiség - írja a sonline.hu. Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója szerint ugyanakkor a megnövekedett takarmányárak, a magas üzemanyag- és bérköltségek miatt biztosan drágulni fog a hal idén karácsonyra. Kiemelte, a ponty növényi takarmányt fogyaszt, elsősorban búzát, kukoricát eszik, és a megnőtt költségek a halak árában is meg fognak jelenni. Idén karácsonykor ezer forint alatt nem lesz a ponty kilója. Hozzátette, a ponty az ünnepek örök slágere, de egyre többen esznek harcsát is.
Elmondta azt is: a hazai multiáruházakba, halboltokba szállítanak itthon, a többletből jut külföldre, Romániába, Lengyelországba és Ausztriába is. A tervek szerint a lehalászások a keményebb fagyokig zajlanak, majd ezt követően a telelő tavakból szolgálják ki vásárlóikat.
- tájékoztatott a vezérigazgató. Karácsonykor fogy el az éves megvásárolt halmennyiség 40 százaléka. Jelenleg 6,7 kilogramm volt az egy főre jutó halfogyasztás hazánkban, az unió polgárai átlagban 24-25 kilogrammot esznek évente.