Hiány jöhet a magyar boltokban: eltűnhet két árstopos élelmiszer a polcokról

Hiány jöhet a magyar boltokban: eltűnhet két árstopos élelmiszer a polcokról

agrarszektor.hu
Már januárban importra fog szorulni Magyarország sertéshúsból és burgonyából - mondta Raskó György agrárközgazdász a Jazzy Rádió reggeli műsorában, a Business Classban. Kiemelte, a krumplinál már teljesen kifogytak a hazai készletek, az importot azonban a behozatali ára miatt csak sokkal drágábban lehet beszerezni. Mindez azt vetíti előre, hogy hiány jöhet a két árstopos termékből a hazai boltokban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Burgonya- és sertéshúshiány jöhet a magyarországi boltokban, a két árstopos termékből ugyanis már januárban importra fogunk szorulni Raskó György agrárközgazdász szerint. A hazai krumpli már az év első hónapjában eltűnhet a piacokról, mert elfogytak a készletek, így csak az import marad, amit azonban sokkal drágábban lehet behozni az országba.

A sertéshúsnál sem jobb a helyzet, a szakember szerint a burgonya- és sertéshús-kínálatban is súlyos problémákat hozhat az új év. Közölte, az import nagykereskedelmi ár mindkét terméknél jelentős veszteséget eredményez a viszonteladóknak, akik viszont emiatt spórolni fognak a készletekkel, ez pedig hiányhoz vezethet a boltokban.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?