Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

agrarszektor.hu
Jó hír nem csak a lengyeleknek, de az egész európai almaágazatnak: április 1. és június 30. között Belarusz ismét fogadhat almát. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lengyel növényegészségügyi hatóság (PIRIN) tájékoztatása szerint az április 1. és június 30. közötti 3 hónapos időszakban ismét lehetséges a szomszédos Belarusz felé irányuló almaexport - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. A lengyel almaexport elől tehát elhárultak a jogi, szankciós jellegű akadályok, egyelőre azonban kérdés, hogy a határátkeléssel kapcsolatos technikai problémák hogyan oldódnak majd meg. A rekordközeli almatermés piaci levezetésével küzdő Lengyelország számára létfontosságú a keleti irányú export, amelynek legalább ideiglenes újraindulása enyhülést hozhat a telített uniós almapiacon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?