A gyerekek értik, miért nem szabad élelmiszert pazarolni

A gyerekek értik, miért nem szabad élelmiszert pazarolni

agrarszektor.hu
Tanulságos rajzokból álló utcatárlatot nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Maradék nélkül program rajzpályázatának pályaműveiből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "Nagyi szerint" pályázat alkotásaiból kiderül, hogy a gyerekek milyen pazarláscsökkentő praktikákat tanultak a nagyszülőktől. A kiállított rajzok a hivatal II. kerületi központjának kerítésén tekinthetők meg a következő hónapokban.

Több mint száz pályázat

A Nébih idei rajzpályázata azt járta körül, a gyerekek milyen konyhai praktikákat tanultak a nagyszülőktől a pazarlás elkerülése érdekében. A felhívásra 111 pályamű érkezett az ország 87 iskolájából, amelyek közül a legkiemelkedőbb alkotások mutatkoznak be.

A kiállítás díjátadóján Nemes Imre, a Nébih elnöke kiemelte: sok szellemes alkotás született, amelyekből sugárzik a pozitivitás. Kasza Gyula, a Maradék nélkül program vezetője kifejtette: a pályázó gyermekek olyan felnőttek lesznek, akik felelősséggel bánnak az élelmiszerekkel. A január végéig látható utcatárlat valamennyi alkotásán visszaköszön a nagyszülőktől látott, étel iránti tisztelet: ez a legfontosabb lecke, amelyet egy gyermek a felnőtt életbe útravalóként magával vihet, így erősítve a fenntarthatóságért folytatott küzdelmet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58