Ez sokaknak tetszik! - Otthonról lehet vizsgázni

agrarszektor.hu
Alig másfél év alatt 17000-en regisztráltak a Turista Állam Horgászjegy (TUHIR) rendszerében, 2015-ben pedig 5800-an már a 90 napos horgászengedélyt is kiváltották. Az online rendszerben otthon lehet vizsgázni, és akár onnan is kiváltható a horgászathoz szükséges engedélyt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tavaly május 1-jével vezette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a TUHIR-nak elkeresztelt informatikai rendszert, amellyel bárki online kiválthatja a turista állami horgászjegyet. A felület három nyelven (magyarul, angolul, németül) érhető el. Az újfajta okmányt, amely a kiváltás időpontjától számítva 90 napig érvényes, és egy botos horgászatra jogosít, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok igénybe vehetik.

A rendszer különlegessége, hogy a teljes közigazgatási folyamat online módon lebonyolítható - állapítja meg közleményében a Nébih. A horgászoknak a https://tuhir.nebih.gov.hu/ oldalon kell regisztrálniuk, majd sikeresen kitölteniük egy halfaj és alapvető jogszabályi ismeretekből álló tesztet. Igénylés előtt a rendszer ellenőrzi, hogy az igénylő nincs-e eltiltva a horgászjegyváltás lehetőségétől. A horgászjegy díja bankkártyás tranzakcióval egyenlíthető ki. Ezt követen átlagosan egy percen belül megérkezik a turista állami horgászjegy, a fogási napló, valamint a díjfizetési bizonylat a regisztrációkor megadott e-mail címre. A horgászjegy érvényességének induló napja előre beállítható és az érvényesség kezdetéről, valamint annak lejártáról a program automatikusan emlékeztetőt küld.

A felhasználók száma mára meghaladta a 17 000-et. Míg 2014-ben 3900-an váltották ki az engedélyt, addig idén már több mint 5800-an.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03