Megszólalt a Dreher-vezér: ez lehet az idei nyár slágere

agrarszektor.hu
Ha kedvező lesz az időjárás és nem növekednek az adóterhek, kitörés előtt állhat a sörpiac az idei évben: nem meglepő módon a gyártók a foci EB-ben, az olimpiában, és a hazai fesztiválokban bíznak. Az újdonságok között olyan érdekességeket találhatunk, mint a tanksör, vagy a különleges komlók használata.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A magyar sörfőzés piaca erősen koncentrált: bár egyre több kisebb főzde működik, az árbevételek nagy részét még mindig a nagyobb gyártók adják. "A napsütéses, meleg hónapokban mindig jól fogy a sör, így a 2015-ös nyári szezon is sikeres volt a sörgyártóknak, hosszú idő óta most már második évben - ugyan kis mértékben, 4 százalékot - de növekedett a teljes piac. Tavaly növeltük a piaci részesedésünket, ezzel megerősítettük piacvezető pozíciónkat, és bízunk benne, hogy az idei szezont is hasonlóan pozitív eredményekkel zárhatjuk" - mondta el az agrárszektor.hu-nak, a SABMiller csoporthoz tartozó Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

A nyári időszak söripari beszállítóként nagyon fontos időszak, mert a hatalmas közönséget vonzó események - mint a Sziget Fesztivál - fellendítik a forgalmat. Ráadásul idén lesz a labdarúgó Európa bajnokság, amire a magyar válogatott is kijutott, így valószínűleg a meccsek alatt is rengeteg sör fog fogyni.

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről?
Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!


Tanksörrel erősítenek

Az idei növekedést az ízesített és a különleges komlózású sörök mellett a tanksörtől várják, ami Csehországban és Szlovákiában már szélesebb fogyasztói réteggel bír, de Magyarországon újdonságnak számít. A Dreher több budapesti szórakozóhelyet is felkészít sörtankok fogadására, ráadásul már a cseh gyártású pasztőrözetlen Pilsner Urquell is van ebben a kínálatban.

Fontos a minőségi magyar árpa

A vezérigazgató azért is optimista a tanksör hazai fogadtatásával kapcsolatban, mert tapasztalatai szerint a magyar fogyasztók nem csak szeretik a sört, a sörkultúra is foglalkoztatja őket. Például szeretik tudni, hogy miben különböznek az egyes sörtípusok, mitől más az ízük, és hogy készülnek. A magyar agráripari szereplőkkel kifejezetten jónak tartja a viszonyt, a cég legnagyobb arányban árpát vásárol a hazai termelőktől.

Mi a tanksör?
Az úgynevezett tanksör a főzés és lehűtés után 24 órán belül speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a sörözőkben felállított tárolótankokba. A pasztörizálás hiánya miatt a sör jobban megőrzi a frissességét, vagyis olyan mintha még a gyárban kóstolnánk meg, de legfeljebb 21 napig áll el a tankban egy eresztés.

Mivel a SABMiller Magyarországon fontos szereplő, fontosnak érzik a magyar mezőgazdaság támogatását, és a magyar alapanyagok felhasználását. Robert Cooper elmondta azt is, hogy a Drehernél biztosan nem lesz a konkurencia által használt 4 deciliteres sörösdoboz - azaz maradnak a hagyományos kiszereléseknél.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03