
Kiderült az igazság az alkoholról: nem úgy van, ahogy rengetegen hiszik
Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
A rét vagy kaszáló, állandóan füvet termő telek, melynek lekaszálttermését mint szénát értékesítik. A rét jogi értelemben a termőföld egyik művelési ága.
A rét olyan füves terület (ideértve a mesterségesen füvesített területeket is), amely legalább 5 évet meghaladóan, ugyanazon területen helyezkedik el, és amelynek fűtermését rendszeresen kaszálással hasznosítják, tekintet nélkül arra, hogy esetenként legeltetik. A rét a legelőtől csak abban különbözik, hogy termése lekaszálható, míg a föltétlen legelő termése csak legeltetés útján értékesíthető. A rét mezőgazdasági jelentősége abban nyilvánul, hogy különösen a tenyészállatok számára a legalkalmasabb takarmányt szolgáltatja, és termése rendszerint biztos.
Különbség tehető természetes és mesterséges rét között. Előbbi az ember hozzájárulása nélkül jön létre, utóbbit mesterséges úton, vetéssel létesíttetik. Fekvés tekintetében van völgyi vagy lapályi, hegyi és erdei rét. A folyamok és patakok mentén elterülő lapályrétek rendszerint a legértékesebbek, mert nyirkos talajuk a réti növényzet vízszükségletét kielégíti. A rét értéke nagy mértékben függ a széna minőségétől is. Habár a szénatermés mennyisége és minősége elsősorban a talaj- és éghajlativiszonyoktól, valamint a rét fekvésétől függ, helyes kezeléssel és kellő gondozással minden rét hozama kisebb-nagyobb mértékben fokozható.

Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
Van pár olyan, nálunk egyelőre nem túl elterjedt faj, mely a tél folyamán még fejlődni is képesek a kertben.
Télen ezért is vásárolunk több déligyümölcsöt, mert nálunk nincs termő-szezonja éppen semminek.
A termelők gazdaságosan, a környezetet és az egészséget kímélő fajtákat termeszthetnek.
Tuti recept sajnos nincs, de a technológiában és a talajéletben még lehetnek tartalékok.