Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

MTI
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megjelenik majd az érintett termékek árában, hogy jövőre 5 százalékra csökken a tej, a tojás, a baromfihús és az éttermi vendéglátás áfája - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az áfamérséklés a tárca számításai szerint átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentést von majd maga után, hasonlóan a sertéshúshoz, ahol az idén januártól csökkent az áfa a korábbi 27 százalékról 5 százalékra.

A miniszter szerint összesen mintegy 59 milliárd forint megtakarítást jelent az élelmiszergazdaságban az áfacsökkentés, a teljes jövő évi áfacsökkentés pedig 100 milliárd forintot, bár a részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. A tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra csökkentése a tejnél 21 milliárd, a tojásnál 10,5 milliárd, a baromfihúsnál pedig 19 milliárd forint éves megtakarítást eredményez. Az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 27-ről 18 százalékra csökkentése az első évben 8,5 milliárd forint megtakarítást jelenthet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?