Pápai húscsőd: másodszorra több mint egymilliárdot ajánlottak

agrarszektor.hu
1,134 milliárd forintos volt a legmagasabb ajánlat a felszámolás alatt álló pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeire kiírt második pályázati felhíváson. A beadott legmagasabb árajánlat elmarad a 3,6 milliárd forintos irányártól, de több mint tízszeresét teszi ki az első felhívásra beérkezett, 109,5 millió forintos legnagyobb összegnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ma délben zárult a felszámolás alatt álló Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft , a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a PÁPA-SER Kft. vagyonelemeinek értékesítésére kiírt második pályázat, amelyet a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. jelentetett meg. Az agrárszektor.hu információi szerint a tenderre érkezett legmagasabb ajánlat 1 134 000 000 forint volt.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. közlése szerint a pályázat jelenleg kiértékelés alatt áll. A felszámoló a húsipari cégcsoport vagyonelemeit egyben hirdette meg, 3,6 milliárd forintos irányáron. A legnagyobb hitelező az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., amely korábban jelentős hiteleket folyósított a pápai húsiparnak.

A felszámoló az első értékesítési pályázatot az év elején tette közzé a tavalyi indult felszámolási eljárásban. Akkor az irányár 4,5 milliárd forint volt, míg a beérkezett legmagasabb ajánlat csak 109,5 millió forintot tett ki. Így az első tender eredménytelenül zárult.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02