Távozik posztjáról Fazekas államtitkára

agrarszektor.hu
Távozik posztjáról Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára - erősítette meg az agrárszektor.hu-nak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ez lesz az első személycsere az FM vezetésében a kormány 2014-es megalakulása óta. Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal és a földpiaci szabályozással, de ezt a minisztérium cáfolja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megválik hivatalától Simon Attila István, az FM közigazgatási államtitkára - mondta az agrárszektor.hu kérdésére Fazekas Sándor, de további részleteket nem kívánt közölni. Egyelőre nem tudni, Simon maga kérte-e felmentését, vagy a miniszter kezdeményezte azt Orbán Viktor miniszterelnöknél.

Ágazati szereplők az államtitkár távozását összefüggésbe hozzák az állami földeladásokkal, illetve az azzal kapcsolatos földtörvényi szabályozással. A jogász végzettségű Simon Attila István a 2014 óta hatályos földforgalmi törvény kidolgozásában, most pedig az állami földértékesítések jogi előkészítésében is meghatározó szerepet töltött be. A tárca tájékoztatása szerint ugyanakkor nem megalapozott az a feltételezés, hogy Simon Attila István a földtörvényi szabályozás miatt távozna.

Simon Attila István korábban a Fidesz parlamenti frakciójának jogi szakreferense is volt, 2010-2014-ben pedig az agrártárca jogi helyettes államtitkári feladatait látta el. Közigazgatási államtitkárrá az új kormány megalakulásakor, 2014. június 15-től nevezték ki.

Távozása azt is jelenti, hogy 2014 óta most lesz az első változás az FM vezetésében. Mint ismert, a tárcát a közigazgatási államtitkáron kívül öt további államtitkár irányítja: Czerván György az agrárgazdaságért, Zsigó Róbert az élelmiszerláncért, V. Németh Zsolt a környezetügyért, Bitay Márton Örs az állami földekért felel, míg Nagy István a parlamenti államtitkára posztot tölti be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58