Itt vannak az első eredmények: minden harmadik importméz hamis

agrarszektor.hu
Rendkívüli ellenőrzéseket rendelt el és folytat az Európai Bizottság az uniós mézhamisítási botrány miatt. Mára kiderült, hogy az importmézek csaknem egyharmada hamisítvány.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összehangolt élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket folytat az Európai Unió saját belső piacain és külső határállomásain a hamisított importmézek kiszűrése érdekében - jelentette ki Brüsszelben Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos. Az ellenőrzés az unió valamennyi tagállamára kiterjed.

A biztos az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága előtti meghallgatásán beszélt az importmézeket érintő vizsgálat első eredményeiről - áll Erdős Norbert európai parlamenti képviselő közleményében. Az Európai Bizottság az EU belső piacán árusított kevert mézekből 2230 mintát vont vizsgálat alá. Az előzetes eredmények szerint e minták 17 százaléka élelmiszer-csalásban érintett, de ez az arány 29 százalékot tesz ki az EU külső határán begyűjtött importmézeknél.

Mindenki számára világossá vált, hogy az EU-ba importált mézek csaknem egyharmada hamis, tulajdonképpen közönséges cukorszirup - fogalmaz közleményében a néppárti magyar képviselő. Ez komoly élelmiszer-biztonsági és egészségügyi kockázatot jelenthet, mivel a közönséges cukorszirup akár nehézfémeket és az EU-ban betiltott növényvédő szereket tartalmazhat. Emellett a több százezer tonnás mennyiségben behozott dömpingáras - egyes hírek szerint kínai eredetű - importméz súlyos károkat okoz a tisztességes magyar és európai méhészeknek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?