1,1 milliárd forintos biogáz üzem Földespusztán

agrarszektor.hu
Földespusztán egymilliárd forintból építette meg azt a biogáz üzemet a Mil-Power Kft., melyet szerdán már át is adtak. A beruházás uniós támogatásokból valósult meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

1,1 milliárd forint épült meg a zöld erőmű, mely a megújuló energiaforrásokban fellelhető kihasználatlan lehetőségeket használja ki. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv KEOP 4.1 keretéből 496 millió forintos pályázati támogatást sikerült a beruházásra nyerni. Fontos kiemelni, hogy a létesítmény, bár osztrák technológiát adoptál, teljes mértékben hazai cégek minőségi munkája.

Tóth Ferenc országgyűlési képviselő az avatóünnepségen elmondta, hogy jól látszik, abból, hogy a biogáz üzem az atomerőmű mellé épült, hogy az atom illetve a megújuló energia jól megférnek egymás mellett - olvasható a teol.hu-n. Ez a beruházás több szempontból is nagyon előnyös, hiszen növeli közösség lehetőségeit, adóbevételeit és emellett munkahelyeket is teremt - mondta Lengyel Jánosné Pusztahencse polgármestere

Koncz Gyula ügyvezető hozzátette, hogy a szekszárdi Tolnatej Zrt.-vel már született is egy megállapodás, miszerint 6-7 ezer tonna, a tejtermelés melléktermékének számító tejzsíriszapot vesz át az erőmű, mivel az éttermi hulladék és mezőgazdasági hulladékok környezetbarát felhasználására is alkalmas. Nem véletlen, hogy a Milkmen Kft. szomszédságában található tehenészet cukorcirok és trágya is ide kerül, melyből az erőmű energiát állít elő, a későbbiekben pedig a vágóhídi hulladékot is átveszik.

Az erőmű több mint kétezer háztartás éves villamos-energia ellátására alkalmas, 7 gigawattórás teljesítménye mellett, 40 ezer tonna nyersanyagból. Az erőmű szerves anyag mellékterméke pedig talajjavítóként is alkalmazható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?