Point Carbon: Magyarország kénytelen lesz emissziós kvótákat vásárolni

agrarszektor.hu
A hagyományos áramtermelők az év első kilenc hónapjában 11 százalékkal több áramot termeltek, mint egy évvel korábban. Magyarország kénytelen lesz emissziós kvótákat vásárolni, hiszen már a tavalyi alacsonyabb termelési szinttel is túllépte a meghatározott keretet - idézi a Point Carbon információit az Energiainfó.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az év első kilenc hónapja során a magyar fosszilis bázisú áramtermelés 11 százalékkal 12,978 GWh-ra nőtt a kormányzat előzetes adatai alapján. Ezen belül a szénerőművek 5,005 GWh energiát adtak szeptember végéig, 2,2 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi hasonló időszak során, a földgáz üzemű erőművek 7,973 GWh-s termelése pedig 18 százalékos, ugrásszerű növekedést jelez.

Ennek nyomán Magyarországnak ebben az évben több kibocsátási engedélyre lesz szüksége, mint a 2009-ben. Akkor 14,5 millió tonna széndioxidot bocsátottunk a légkörbe, 0,3 millió tonnával többet, mint amennyit ráfizetés nélkül tehettünk volna.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?