Csak jövő tavaszra készül el a fenntartható fejlődés stratégiája

agrarszektor.hu
A tervek szerint a jövő évi tavaszi parlamenti ülésszak végére, az eredeti elképzeléseknél később készül el a nemzeti fenntartható fejlődés stratégiája, erről döntött keddi ülésén az Országházban a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa (NFFT).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány képviseletében jelezte, hogy a nemzeti fenntartható fejlődés stratégiájának alapját azok az ágazati stratégiák képezik, amelyeket a különböző szaktárcák már részben kidolgoztak, illetve kidolgozásuk folyamatban van. Megemlítette, a Vidékfejlesztési Minisztérium hamarosan a nyilvánosság elé tárja a nemzeti vidékstratégiát, amely a fenntarthatóságot és a vidéki élet értékeit középpontba állító jövőkép alapján kijelöli az ország vidékpolitikájának céljait - tájékoztat az MTI.

Kitért arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban készülő nemzeti energiastratégia feladata, hogy a nemzeti energia- és klímapolitika közötti összhangot megteremtse. Jelezte, hogy a nemzeti éghajlatvédelmi stratégia felülvizsgálata szintén folyamatban van.

Az államtitkár tájékoztatása a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgoznak az ország versenyképességi programjának kialakításán ugyanúgy, mint a kutatás-fejlesztési és innovációs stratégia kidolgozásán. Emellett készül az új országos területfejlesztési koncepció.

A tanács egyhangúlag elfogadta idei munkatervét és költségvetését. Bár az NFFT elnöke, Kövér László jelezte, hogy az eredetileg tervezett 103 millió forint helyett 98 millió forinttal kell gazdálkodnia a testületnek. A tanács egyhangúlag döntött az ügyrend módosításáról is, elfogadva azt a javaslatot, hogy a testület civil tagjait a továbbiakban nem két-, hanem négyévenként választják. Emellett állandó meghívottként lesz jelen a tanács ülésein a továbbiakban az Országgyűlés fenntartható fejlődési bizottságának elnöke is. Továbbá két bizottsággá válik szét a szakmai tudományos munkabizottság, egy stratégiai és egy szakmai egyeztető munkabizottságban folytatják munkájukat a tagok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?