Közös felelősséggel a klímaváltozás ellen

agrarszektor.hu
A fosszilis tüzelőanyagok használatának, valamint a környezetre káros gázok kibocsájtásának csökkentése kulcsfontosságú, hiszen Közép-Kelet Európa energiaimportja nagyrészt egy forrásból származik. A régió államainak közösen kell felelősséget vállalniuk a klímaváltozás elleni harcban. A cél elérése érdekében olyan projekteket kell megvalósítani, amelyek hozzájárulhatnak a nemzeti és az európai klímastratégiákban rögzített vállalások teljesítéséhez - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a "Low Carbon Finance Forum" c. rendezvényen Londonban, 2011. október 24-én.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A főként a zöldgazdaság fejlesztésével, a megújuló energiaforrások támogatásával, az alacsony CO2-kibocsájtású beruházásokkal foglalkozó rendezvényen szakértők, illetve a állami és az üzleti szféra képviselői vettek részt, az elnöklés pedig a magyar és angol szakminiszterekhez köthető. Az elsődleges cél az volt, hogy segítsék a kapcsolatfelvételt a nyugat-európai beruházók és a közép-kelet-európai országok képviselői között.

Fellegi kiemelte, hogy jelenleg több tényező is akadályozza a zöld beruházások létrejöttét, többek közt a hitelválság, a gazdasági válság, az adott célra fordítható költségvetési keret és a magánforrások csökkenése, valamint a tény, miszerint az EU emisszió kereskedelmi rendszeren belül az EUA egységek árai jóval alacsonyabbak a Bizottság által előrevetített áraknál, ami miatt a befektetői tőke más irányba áramlik.

A régió államainak a nyugat-európai befektetők számára is vonzó, az alacsony CO2-kibocsájtású technológiák megvalósítását elősegítő feltételeket kell létrehozniuk.Fellegi elmondta, a magyar állam nyitott rá,hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal karöltve folyamatos konzultációt tartson fenn az Egyesült Királyságban már működő, a zöld tervek fejlesztését segítő Zöld Bankkal - írja az energiainfo.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?