A Magyar Szolár Szövetség a napkollektor-pályázat meghosszabbítását szorgalmazza

agrarszektor.hu
A Magyar Szolár Szövetség levélben fordult Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkárhoz a napkollektor pályázat beadási határidejének jövő májusig való meghosszabbítása érdekében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Szolár Szövetség rendkívül sikeresnek ítéli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszerének keretében kiírt, a lakossági napkollektorok telepítését támogató pályázatot.
A közel 3 milliárd forintos pályázati keretből a lakásokra telepített napkollektorokhoz 50%, lakásonként akár 800 ezer forint támogatást lehet nyerni. A napkollektorok telepítésével a magyar családok jelentős mértékű energia megtakarítást érhetnek el. A napenergia hasznosításának növelésére hazánknak azért is szüksége van, hogy teljesíteni tudjuk a megújuló energiákra vonatkozó EU-s kötelezettségeinket.

A pályázat eredményeképpen olyan mennyiségű forrás áll rendelkezésre a lakossági napkollektor telepítések támogatására, amire még nem volt példa. A pályázat sikerét bizonyítja a jelentős érdeklődés. Az eddigi beadott igények alapján is több lakossági napkollektor telepítése történhet meg egy év alatt, mint eddig bármikor. A Magyar Szolár Szövetség ezért azt javasolja Bencsik János államtitkárhoz írt levelében, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a pályázatok benyújtásának eredetileg megjelölt határidejét (december 31.) jövő májusig hosszabbítsa meg. Ez lehetővé tenné, hogy a pályázati keret még nagyobb részét tudják a magyar családok igénybe venni. A határidő meghosszabbítása nem sérti sem a pályázati forrást biztosító kvótavásárló, sem a magyar költségvetés érdekeit. (MTI)

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?