LMP: Simicska cégei máris bőven részesedtek a paksi álomprojektből

agrarszektor.hu
Az LMP úgy látja, hogy az újabb paksi atomerőművi blokkok építése jelenleg nem szükséges, ezzel foglalkozni felesleges, sőt, káros. A párt MTI-nek eljuttatott szerdai közleménye szerint a további atomerőművi blokkok építése az energiahatékonyság növelése és a megújuló energiaforrások térnyerése "ellen dolgozik", miközben "közpénzek milliárdjai folyhatnak el Fidesz-közeli cégeknek".

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Rámutattak, a bővítés költsége 3000 milliárd forint, a magyar GDP 10 százaléka. Megjegyezték: "erre az Orbán-kormány által bóvlikötvény kategóriába sodort hazánk soha nem fog hitelt kapni".

Eközben a megújuló energiaforrások fejlesztésére vagy a hazai foglalkoztatást érdemben növelő energiahatékonysági beruházásokra néhány milliárd forintot szán csak a kormány - tették hozzá. Megemlítették, hogy az atomenergia költsége egyre nő, míg a megújuló energia költsége rohamosan csökken, a következő tíz évben pedig nincs döntéskényszer, ezért meg kellene várni, "mire jut Németország vagy az atomerőművek végleges kivezetése mellett döntő számos más állam".

Úgy fogalmaztak: "a paksi bővítés 'Fideszgazdasági' szempontból valóban kiemelt jelentőségű beruházás, amely kellően nagy és kellően kontrollálható. Simicska Lajos cégei máris több mint félmilliárd forinttal részesedtek az álomprojektből".

A kormányszóvivői iroda szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kormánybizottságot állít fel a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos stratégiai döntések előkészítésére a kormány, a bizottság további két tagja Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A közlemény szerint a kormány a paksi atomerőmű telephelyén létesítendő új atomerőművi blokk (blokkok) megvalósítását a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt fontosságú és az energiaellátás biztonsága szempontjából alapvetően szükséges beruházásnak tekinti.

 

forrás: MTI/Hvg.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03