Megnyílt Törökbálint első öko-óvodája

agrarszektor.hu
Ma adták Törökbálint első, 180 kisgyermeket befogadó öko-óvodáját - írja az alternativenergia.hu.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A létesítmény megújulási projektje 2008-ban indult, összesen 817 millió forintba került, amelyből 250 millió forintot az EU biztosított.

A környezetbarát és akadálymentes Bóbita Óvodában a gyermekek a kompetencia alapú oktatásnak köszönhetően már kiskorban elsajátíthatják az egész életen át tartó tanulás képességét, valamint az épületnek és a nevelőknek köszönhetően megértik a környezettudatosság fontosságát.

Törökbálinton az utóbbi években a közoktatási intézményei férőhelyhiányossá váltak, az óvodák például 120%-os feltöltöttséggel működnek, így a város saját elkötelezettsége és anyagi hozzájárulása mellett pályázattal fordult az EU-hoz. A kérelem eredményeképp az Európai Unió - az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával - 250 millió forintos támogatásban részesítette a 2008-ban induló projektet, ehhez a törökbálinti önkormányzat 567 millió forint saját forrással járult hozzá.

Az intézmény fejlesztésére a 65 pályázó tervei közül Balázs Mihály Kossuth-díjas építészre és stúdiójára, a kivitelezésben pedig a közbeszerzési eljárás eredményeként a Kalotherm Zrt.-re esett a választás. A tervek során kiemelt hangsúlyt kapott a természetazonos anyagok használata, a környezetbarát technológiák alkalmazása és a célszerű takarékos megoldások. Az új épület egyik ökológiai szempontból fontos jellemzője, hogy a talajfelszínhez igazodva helyezkedik el, miközben egy zöld növényzettel, fűvel borított tető védi a létesítményt a hőtől és hidegtől.

 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?