2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Lázár: termeljenek áramot az agrárcégek

agrarszektor.hu
Megkönnyíti a földhasználati szabályokat a kormány annak érdekében, hogy ösztönözze a mezőgazdasági érdekeltségeket napelemparkok létrehozásában. A kormány szerint hosszabb távon a magyar áramszükséglet felét naperőműveknek kell megtermelniük.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése szerint 0,5 megawattos kiserőművekről van szó egy hektáros területeken, az állam pedig kötelezően átveszi a megtermelt áramot. Lehetőség lesz kedvezményes hitel bevonására, és a miniszter szerint arra bíztatják az érintetteket, hogy minél több csatlakozási pontot létesítsenek.

A lépést az indokolja, hogy Magyarország minimalizálni akarja az importszükségletét a következő 10-20 évben. Cél, hogy az áramszükséglet egyik felét Paks termelje, a másik felét pedig naperőművek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?