Jó hír a természet szerelmeseinek: elektronikus tananyagot fejlesztett a SEFAG Zrt.

Jó hír a természet szerelmeseinek: elektronikus tananyagot fejlesztett a SEFAG Zrt.

agrarszektor.hu
Elektronikus tananyagot fejlesztett a Erdészeti és Faipari Zrt., amely Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit kezeli. A három nyelven is elérhető virtuális tananyagok célja, hogy a természet iránt érdeklődők közelebb kerüljenek az erdei élővilághoz és a természeti értékeinkhez. A témákhoz kvízkérdések és klasszikus játékok is tartoznak, tudhattuk meg a vállalat közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A különböző témák elsősorban Somogy megye és a Dráván túli horvát területek élővilágával foglalkoznak, például a vízparti élőhelyeken előforduló érdekesebb fajokkal, az ehető erdei növényekkel és a jellegzetes nagyvadakkal. Emellett helyet kaptak a fejezetek között néprajzi és helytörténeti érdekességek a határ mindkét oldaláról, a csillagokhoz kapcsolódó ősi mítoszok és legendák, valamint az erdei viselkedés normáiról és a túrázás íratlan, de saját érdekünkben betartandó szabályairól is olvashatunk.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A gazdagon illusztrált tartalmakhoz kvízkérdések tartoznak, amik segítik felidézni az e-tananyagban olvasottakat. A tanulás levezetéseképpen a weboldalon olyan klasszikus játékok "erdősített" változatával játszhatunk, mint a tetris, a memóriajáték, a képkirakós vagy a 2048.

A digitális tananyag magyar, horvát és angol nyelven, a Magyarország-Horvátország Határmenti Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósult meg és ezen az oldalon érhető el. A program finanszírozásának köszönhető továbbá a Zselicben lévő Ropolyi-tó mentén épült tájház, természetőrház és lovaspihenő is, miközben a horvát oldalon a suhopoljei kastélypark felújítása és Noskovaèka-Dubravában egy oktatási központ készült el ebből a pénzből.

A SEFAG Zrt. ismeretterjesztő és szemléletformáló tevékenysége nem csak a digitális tananyagokra korlátozódik. Az állami erdőgazdaság tudatosan erősíti a kapcsolatait a megye iskoláival és többféle módon is igyekszik segíteni a természetismerethez kapcsolódó tantárgyak oktatását. A vállalat erdei iskolát, tanösvényeket, látogatóközpontokat tart fenn megyeszerte. A rövidesen induló pedagógus klub pedig a tanároknak segít eligazodni a SEFAG kínálatában szereplő sokféle, diákoknak szóló program között.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?