Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést

Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést

agrarszektor.hu
Az 1981-es alapítású, adatgyűjtéssel és -rögzítéssel foglalkozó Onset olyan talajszondákat fejlesztett, amelyek különböző mélységekben is képesek mérni a talaj hőmérsékletét és nedvességtartalmát. Az új termék megfizethető, könnyen telepíthető, távolról is hozzáférhető megoldást kínál a gazdáknak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az adatgyűjtési és -rögzítési megoldásokkal foglalkozó amerikai vállalat, az Onset bejelentette, hogy piacra dobja új típusú, különféle talajmélységekben mérő talajnedvesség-szenzorait. Az új termék a HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor néven lesz kapható, írta meg a Future Farming. A drótnélküli mérőeszköz kompatibilis lesz a vállalat drótnélküli, távoli mérésekre és megfigyelésekre létrehozott hálózatával, a HOBOnettel. Egyetlen szonda is több mélységből fog adatokat gyűjteni a talaj hőmérsékletéről és nedvességtartalmáról.

Az új termék alapjául a GroPoint TDT5 technológiája szolgál. A HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor az egyes szondarészek teljes hossza mentén fogja mérni a talaj nedvességtartalmát, amelynek köszönhetően a korábbiaknál sokkal pontosabb eredményeket fog produkálni. A pontos és egységes adatokat a mérésenkénti magas impulzusfrekvencia fogja biztosítani. A szenzorokhoz tartozó próbapálca és a csúszókalapácsos szerszámkészlet segítségével a műszer telepítése még a keményebb talajoknál sem okozhat problémát.

Talajnedvesség-szenzor (A kép csak illusztráció!)

Az új talajnedvesség-szenzorunk alapjaiban fogja megváltoztatni a talajvizsgálatokat és méréseket. Azáltal, hogy több mélységből is kiemelkedő pontosságú talajnedvesség-adatokat szolgáltat, a felhasználóknak megbízható adataik lesznek arról, hogy mikor ajánlatos öntözniük vagy megejteniük más beavatkozásokat - mondta Richard Rodrigues, az Onset értékesítési vezetője.

A HOBOnet egy skálázható megoldás a termőföldek állapotának webalapú megfigyelésére a növénytermesztés, a kutatás és az üvegházi termesztés területein. Az új HOBONet Multi-Depth Soil Moisture Sensor összekapcsolható a HOBOnet rendszerrel, és az adatok távolról is elérhetőek a HOBOlinken, az Onset felhőalapú szoftveres platformján keresztül. Az új termék három különböző méretű szondával együtt lesz kapható a 45 centiméteres hosszúságútól a 90 centiméteresig. A termék árazása 690 dollárnál (208 ezer forintnál) fog kezdődni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?