Rekordtermés nyomasztja a kukoricát

agrarszektor.hu
13 éve nem látott szintre emelkedhetnek a kukorica készletek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Soha nem látott mennyiségű kukoricatermésre számítanak az Egyesült Államokban az elemzők, ami tovább növeli az amúgy is bőséges globális készleteket, melyek 13 éve nem látott szintre emelkedtek. Az igen kedvező termés pedig jelentős nyomást helyez a tengeri árfolyamára - írja a Bloomberg. 3 éve nem látott szintre emelkedhetnek a kukorica készletek.

 

A világ legnagyobb termelője, az USA idén mintegy 30 százalékkal több, közel 356,5 millió tonna kukoricát takaríthat be a Bloomberg által megkérdezett 27 elemző szerint. Ez pedig nemcsak az előző havi konszenzusnál több, hanem az amerikai kormányzat júliusi prognózisánál is számottevően nagyobb mennyiség. Azonban nemcsak az USA-ban, hanem szerte a világon, Brazíliától kezdve egészen Ukrajnáig igen kedvező termés várható, mely révén a globális készletek 23 százalékkal emelkedhetnek az előző évhez képest.

A rendkívül jelentős termés miatt több elemzőház visszavágta a korábbi célárát. A Goldman Sachs augusztus 6-án 4,25-4,75 dollárra csökkentette a kukorica vékánkénti háromhavi határidős árfolyamát, míg a R.J. O'Brien & Associates szerint ebben az évben a tengeri határidős árfolyama 3,5 dollárig süllyedhet.

A héten a kukorica árfolyam az előző heti kisebb csökkenést követően végig szűk sávban ingadozott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?