Nagy dobásra készül a híres német gépgyártó

agrarszektor.hu
A függesztett és vontatott permetezőgépeket gyártó Lemken nagy dobásra készül. Német partnercégével együtt önjáró permetező fejlesztésébe fogott, amely kétségkívül kedvező fogadtatásra lelhet a magyar piacon is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idehaza leginkább az ekéiről ismert német Lemken számára nem idegen terület a növényvédelem, hiszen a Sirius függesztett permetezők, valamint a Primus és Albatros vontatott eszközök, és a közelmúltban megjelent Vega vontatott permetezőgépek révén már eddig is jelen volt a piacon. A Lemken 2005-ben, a Jacoby és RTS cégek felvásárlásával bővítette ilyen módon a termékválasztékát. A kínálatból már csak az önjáró permetezőgép hiányzott, ám a hírek szerint ennek a megvalósításán is gőzerővel dolgoznak.

Stratégiai partnerségre léptek a gleicheni (alsó-szászországi) székhelyű Bräutigam vállalattal, amely komoly tapasztalatokat szerzett már ezen a területen. A megállapodás szerint a Bräutigam az alvázat és a vezetőfülkét, míg a Lemken az eszköz többi részét állítja majd elő. A "kék" márka nem is olyan régen, 2015 őszén költöztette egy helyre, a Haren/Ems településen lévő üzemébe az összes növényvédő gépének gyártását, és már ebből is arra lehetett következtetni, hogy valami nagy dobásra készül.

Az 1987-ben alapított Bräutigam GmbH 1998-ban kezdte meg a Hydrotrac névre hallgató önjáró permetezők gyártását. 2011-ben merészkedtek először Németország határain kívülre, ekkor kezdődött meg a gépek árusítása más európai országokban is. A Bräutigam mindössze 15 alkalmazottat foglalkoztat, így hosszabb távon az is elképzelhető, hogy a Lemken felvásárlási célpontjává válik. Február óta a növényvédő gépek gyártása önálló gazdasági egységet alkot a Lemkenen belül, vezetőjévé a Kverneland Grouptól érkezett Iljan Schoutent nevezték ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?