Negyedével nőhet idén a mezőgépek forgalma

MTI
Akár 25-30 százalékkal, összesen 200 milliárd forintra nőhet az a mezőgazdasági gépek hazai forgalma. A megvásárolt nagy értékű eszközök háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák. A napokban aláírt megállapodás szerint az MKB-csoport a következő időszakban jelentős támogatást nyújt a Megfosz szakmai programjának megvalósításához.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Együttműködési megállapodást írt alá Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) elnöke. Az MKB-csoport és a Megfosz idén januárban már közösen jelent meg az AgrárgépShow kiállításon. A partnerség jegyében a felek a közeljövőben több közös reklám- és marketingkampányt folytatnak majd, rendezvényeket bonyolítanak le, valamint társadalmi szerepvállalásaikat is összehangolják. Az MKB mintegy 30 millió forintnyi finanszírozással vállal részt a szövetséggel való együttműködésben.

A Megfosz évek óta kiemelten foglalkozik a mezőgazdaság, valamint az élelmiszer-ágazat versenyképességének erősítésével. Ezért indította el a Legyél Te is mezőgépész! pályaorientációs kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmákban rejlő lehetőségekre - emelte ki Harsányi Zsolt. A program üzenete az, hogy a mezőgépészet hosszú távú megélhetést képes biztosítani, és alkalmas az önálló, vállalkozói tevékenység elindításához, így akár a generációkon átívelő, hosszú távú vállalkozói lét megalapozásához is.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az MKB-csoport több évtizede jó kapcsolatot ápol az agrárszakma képviselőivel. Az MKB-Euroleasing 2016-ban indította el mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozási üzletágát, amellyel az indulás évében a második legnagyobb szereplője lett a lízingpiac ezen szegmensének.

Harsányi Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy több ezer mezőgazdasági gépkezelői és mintegy 600-800 gépészmérnök üzemeltetői állás van betöltetlenül az országban. A múlt évben a mezőgazdasági gépek forgalma mintegy 155-160 milliárd forint volt. Az idén ez a 200 milliárd forintot is elérheti a kedvező pályázati feltételek nyomán. A megvásárolt nagy értékű gépek háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 11:27