Új csúcs: Óránként 43 hektár lucernát vágott le a világrekorder (videó)

agrarszektor.hu
Idén július elsején, az USA-ban állítottak fel új világrekordot a lucernakaszálás kategóriájában. Tate Mesbergen a vonulási időket is beleszámítva csaknem 350 hektárt vágott le 8 óra leforgása alatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A feladat az volt, hogy 8 óra alatt minél nagyobb területről vágják le a lucenát. A mért időbe a táblák közötti vonulás is beleszámított, ezért előzőleg alaposan meg kellett tervezni a munka útvonalát. A traktor egy Claas Axion 880-as gép volt, mögötte három darab Claas Disco 1100 RC kasza dolgozott. A levágott takarmánynövény mennyisége hektáronként 2,34 tonna lett. Mivel a  sebesség különösen fontos volt, ezért maga a vágás is rendhagyó módon, fordulók nélkül történt: körkörösen.

Végül 8 óra leforgása alatt 348,7 hektárrral végeztek, beleértve a vonulást is, ami azt jelenti, hogy óránként 43,6 hektárt tudott lekaszállni a gép. Munka közben a csúcssebessége 30 km/ha volt, a közúton pedig 48 km/h-val száguldott a traktor. A korábbi rekord bő 141 hektár volt 8 óra alatt, igaz, akkor az átlagtermés több mint kétszerese volt a mostaninak: 5,24 tonna. Így óránként csak 17,6 hektárral boldogult a gép, beleértve a vonulást is. Az átlagsebességek megegyeztek a mostanival.

A videó 0.30 perctől válik izgalmassá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?