Megdőlt a rekord! Ennyivel száguld a világ leggyorsabb traktora (videó)

agrarszektor.hu
Több mint 166 km/h-s sebességre képes a világ leggyorsabb traktora, amely ezzel megdöntötte a tavalyi 140 km/h-s rekordot, amelyet a Top Gear Track-tor névre keresztelt traktorja tartott. Az elképesztő sebességet egy feltuningolt JCB Fastrac-kel sikerült elérni egy Angliához közeli területen, arról azonban egyelőre még nincsenek információk, hogy az új rekord bekerült volna a Guiness-rekordok könyvébe.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Guy Martin, a híres motorversenyző vezette azt a JCB Fastrac-ket, amellyel Anglia közelében június 20-án megdöntötték az eddigi leggyorsabb traktor rekordját - írja a www.agriland.ie. Martinnak sikerült a járművel elérnie a 166,7 km/h-s sebességet, amellyel így nem csak az Egyesült Királyság, de a világ leggyorsabb traktora is lett a feltuningolt jármű. A korábbi rekordot 140 km/h-s sebességgel 2018 márciusában a Top Gear Track-tor-ja tartotta, amely akkor a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a mostani elképesztő sebesség ténylegesen bekerült a rekordok könyvébe. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A JCB Fastrac-et, amellyel megdöntötték a rekordot, a Formula 1 tervezői alakították át és tuningoltál fel. A titkos projekten hónapok óta dolgozott egy mérnöki csapat, elmondásuk szerint pedig már régi vágyuk volt, hogy megdöntsék a rekordot egy Fastrac-kel. Ahhoz, hogy az új rekord biztos legyen, két külön kört kellett mennie a járműnek, a rekordsebesség pedig a két futam átlagából született meg. 

A rekordról videó is készült: 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?