Koronavírus: újabb intézkedéseket hozott a magyar mezőgépgyártó a járvány miatt

Koronavírus: újabb intézkedéseket hozott a magyar mezőgépgyártó a járvány miatt

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó vállalat, a CLAAS Hungária Kft. bejelentette, hogy továbbra is folyamatos a termelés a törökszentmiklósi gyárban. A cég a járványhelyzet miatt áprilisban 3 hétre leállt, de a szakszerű és gyors intézkedések révén április 20-án a termelés ismét újraindulhatott, biztosítva ezzel a régióban a munkahelyek megőrzését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A koronavírus eddig soha nem látott helyzetet szült Magyarországon, amelyre a CLAAS Hungária gyorsan reagált, a vállalat vezetősége ugyanis március elején Irányító testületet hozott létre, mely az első hetekben naponta kétszer, később naponta ült és ül össze mind a mai napig, hogy azonnal tudjon a kormány és az egészségügyi szervezetek ajánlásaira, rendeleteire reflektálni - írja közleményében a cég. A CLAAS számára az elmúlt hetekben is a biztonságos munkakörnyezet, illetve a munkahelyek megtartása volt az elsődleges prioritás, hiszen a régió életében a gyár nagyon fontos gazdasági szerepet tölt be. Az első lépések között a higiéniai intézkedések bevezetése, bővítése szerepelt, emellett a megbeszéléseken résztvevők létszámának korlátozása, a rendezvények, üzleti utak, képzések, látogatások felfüggesztése, illetve a különböző oktatási anyagok, mint videók, hírlevelek, újságok elkészítése is nagy hangsúlyt kaptak márciusban a gyors és hiteles információáramlás érdekében.

Forrás: CLAAS Hungária Kft.

Az újraindulás óta a korábban hozott intézkedéseket kiegészítve, új szabályok szerint történik a napi munkavégzés a gyárban. A korábbiakhoz hasonlóan a dolgozók egészsége az elsődleges, éppen ezért meghatározott ülés- és munkarend alapján osztják be a gyárban tartózkodókat, miközben mindenki tartja az előírt 2 méteres távolságot minden személyes találkozás esetén. Fontos, hogy a gyár területén kötelező a védőmaszk viselete és külön szabályozás vonatkozik a dohányzásra és az étkezési szünetekre is. A munkavállalók mosható maszkokat, fertőtlenítőszert, esetenként plexit is kapnak.

Az adminisztrációs feladatokat végző munkatársak közül a veszélyhelyzet kihirdetése óta majdnem mindenki home office-ban dolgozik, de a vezetés már a visszaállás előkészítésén dolgozik. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a naprakész tudás és tájékozottság nagyban hozzájárul a védekezéshez, éppen ezért a CLAAS által már korábban is használt tájékozódási fórumok extra megjelenési felületekkel bővültek, az oktatási anyagokon kívül belső közleményekkel, hírlevelekkel, a gyár területén és a céges buszokon pedig matricákkal, laminált feliratokkal is informálják a gyár dolgozóit. A még gyorsabb információszerzést támogatva a vállalat belső, Intraneten megjelent híreit mobiltelefonon is elérhetővé tették a munkavállalók számára. A CLAAS folyamatosan monitorozza a járványhelyzet alakulását és betartja a Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (CDC), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) valamint a helyi hatóságok által a gyártóüzemek működésével kapcsolatban hozott előírásokat és jogszabályokat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?