Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

agrarszektor.hu
Egy teljesen automatikus permetező rendszert dobott piacra a Drone Volt. A rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy összecsukható szórókeretből áll, ami 4 forgófejű fúvókával lett ellátva. Az egység a Drone Volt Hercules 20 típusú, nyolcrotoros drónjához csatlakoztatható, amelyet nehéz terhek szállítására terveztek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A francia cég közleménye szerint precíziós permetszabályozásnak köszönhetően a drónra szerelhető rendszer képes megfelelni a precíziós mezőgazdaság kihívásainak, amelynek célja a növények terméshozamának és egészségének javítása. A drónos permetezés előnye, hogy az egyenetlen, a nehezen hozzáférhető vagy a lejtős mezőgazdasági parcellákon is biztonsággal alkalmazható, ezáltal lecsökkentve az emberi kockázatokat - írta meg a Future Farming.

A permetező rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy olyan összecsukható szórókeretből áll, amelyen 4 forgófejű fúvóka található. A rendszert a Drone Volt Hercules 20 drónjára lehet csatlakoztatni. Ezt a nagy méretű, nyolcrotoros drónt kifejezetten a nehéz terhek szállítására fejlesztették ki.

A drón kezelője egy mobilalkalmazás segítségével a beállított cseppmérettől függően 1-2 hektárnyi területet is lepermetezhet pontosan és hatékonyan. Az IPX7 szabvány pedig arról gondoskodik, hogy a cseppméret-szabályozó rendszer ellenálljon a folyadékoknak. A Drone Volt szerint a rendszernek köszönhetően a kijuttatott cseppek 95-100%-a idális méretű lesz, aminek köszönhetően a permetezés mindig hatékony lesz. A a cseppek homogén eloszlása kulcsfontosságú a felhasznált inputanyag mennyiségének optimalizálásában, mivel a túl nagy cseppek leeshetnek a növényekről, a túl kicsik viszont eloszlanak a légkörben.

A Drone Volt állítása szerint a gazdák a készülék használatával 30-50%-ot spórolhatnak az imputanyagokon, és a hagyományos hidraulikus permetező rendszerekhez képest akár 90%-kal kevesebb vizet használhatnak fel a növényvédő szerek kijuttatása során. Marc Courcelle, a Drone Volt vezérigazgatója kijelentette, hogy ez az új eszköz a Hercules 20 drónnal kombinálva ideális megoldást kínál az önálló és hatékony permetezési feladatok végrehajtására.

A precíziós mezőgazdaságnak szentelt technológiánk racionalizálja a növény-egészségügyi termékeket, korlátozza a környezeti hatásokat, és így hozzájárul a fejlett mezőgazdaság felé történő áttéréshez

- mondta Marc Courcelle.

(A cikkben felhasznált képek és videók a Drone Volt tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?