Hihetetlen! - Ez forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást

agrarszektor.hu
Salátalevélből is készíthetnek hamarosan vakcinákat, az így készült oltóanyagok pedig jóval kevesebbe kerülhetnek, mint a jelenleg forgalmazott szerek. A legújabb kutatások szerint a saláta levelét legalább harmincféle oltóanyag elkészítéséhez tudják felhasználni, és az így készült vakcinák forradalmasíthatják az eddig elfogadott egészségügyi ellátást.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Salátalevélből készülhetnek a jövő oltóanyagai, az így kapott vakcinákért pedig kevesebbet fizethetünk, mint a jelenleg használt oltóanyagokért. Az amerikai pennsylvaniai egyetem kutatói szerint a saláta leveléből legalább harminc különböző vakcinát lehet előállítani, ez pedig alapjaiban változtathatja meg az oltóanyag-előállítást.

Jelenleg a vakcinákat hűtőben kell tárolni, ez pedig nehezíti a szállításukat és körülményessé teszi a felhasználásukat. A kutatók szerint viszont a salátalevélből készült oltóanyagok szobahőmérsékleten is tárolhatók, ezért szinte bármilyen körülmény között felhasználhatók.

A kutatás eddigi eredményeiről videót is készítettek:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?