Durva, hol épülhet üvegház 2023-ban: ilyen még soha nem volt azelőtt

Durva, hol épülhet üvegház 2023-ban: ilyen még soha nem volt azelőtt

MTI
Jövő tavasszal kezdi meg működését az első kereskedelmi célú üvegház az űrben - jelentette be az amerikai Redwire űrinfrastruktúrával foglalkozó vállalat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) kapcsolódó üvegház a Földön kívüli növénytermesztési kutatásokat és felfedező űrutazásokat támogatja majd. A projekt értékes ismereteket nyújthat a földi növénytermesztéssel foglalkozó tudósok számára, és jelentős fejlődést hozhat a teljes értékű növények űrbeli termesztésében. Az üvegházban magokból nevelnek majd teljesen kifejlett növényeket.

Redwire projektje egyebek mellett az amerikai űrhivatal (NASA) Artemis küldetéseinek sikeréhez is hozzájárulhat - mutatott rá Dave Reed, a projekt vezetője. Az Artemis program célja, hogy űrhajósokat küldjön a Holdra, és felállítson egy holdi kolóniát, amely később a Marsra vezető űrutazások előfutára lehet. A Redwire üvegházprojektjének első ügyfele a vállalat tájékoztatása szerint a Dewey Scientific kereskedelmi mezőgazdasági technológiával foglalkozó cég lesz. A vállalat korábban már létrehozott egy teljesen automatizált növénytermesztő rendszert a Nemzetközi Űrállomáson végzett kutatásokhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?