Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

agrarszektor.hu
Idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját a Corvus Drones. Az eszköz akár üvegházi paradicsom kultúrában is hibátlanul, önállóan repül a sorok között, figyeli a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, valamint a levelek szabályos fejlődését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corvus Drones idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját. Az eszköz képes figyelemmel követni a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, a levelek szabályos fejlődését. A termelő egy webes alkalmazásban határozza meg a repülési útvonalat, szintén az alkalmazásban adja ki a drónnak a feladatot, amelyet a drón automatikusan végrehajt. A repülést követően a drón visszatér a dokkolóállomásra, ahol automatikusan feltölti magát, majd folytatja a feladatot. A feladat kiadásától kezdve a folyamat az elejétől a végéig emberi beavatkozás nélkül zajlik. A drón a feladat végrehajtását követően 30 percen belül jelentést küld a termelő számítógépére. A Corvus Drones elsősorban a költségek megtakarítása, a jobb munkatervezés és a termelés kockázatának csökkentése miatt ajánlja drónjait üvegházi alkalmazásra. Az autonóm repülő eszközök nem csak palántanevelőkben, hanem soros kialakítású, magashuzalos üvegházakban, például paradicsom kultúrában is használhatók, hibátlanul, biztonságosan közlekednek a sorok között. A drónokat 3 vagy 12 hónapra lehet bérelni a cégtől, szükség szerint, például különleges alkalmazásokra pedig a cég tervezést és fejlesztést is vállal - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?