Az elmúlt 19 év legrosszabb cukortermése

agrarszektor.hu
Ausztráliában, a világ harmadik legnagyobb cukor-exportőr országában idén várhatóan rekord alacsony lesz a cukortermelés, amilyen alacsony 19 éve nem volt, és jövőre sem valószínű nagy fordulat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Ausztrál Nemzeti Bank cukor árára vonatkozó elemzésében azt prognosztizálja, hogy továbbra is drágulás várható, miután a helyi termelés 1991-es szintre esik vissza az idei gazdasági évben, összesen mintegy 4,1 millió tonnára. Ennél még az USA mezőgazdasági minisztériuma is magasabb termésmennyiséget, 5 millió tonnát becsült.

A rengeteg esőzés miatt ugyanis jelentősen elhúzódik a betakarítás, így várhatóan elég nagy területen egyáltalán nem lesz learatva a cukornád, de a betakarított növény cukortartalma is csökken. Ráadásul az időjárás miatt kisebb területen lehet ültetést is végezni.

Eközben a világ második legnagyobb cukor-exportőre, Thaiföld is árvizektől szenved, ami a cukornád ültetvények 2,5 százalékát tönkre tette. A legnagyobb termelő és exportáló országban, Brazíliában szintén csökkent a termelés, éves szinten 30 százalékkal, összesen 1,5 millió tonnára. Mindezek hatására a new yorki tőzsdén 9 hónapos csúcsra ugrott pénteken a cukor ára, fontonként 29,59 centre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?