A Közös Agrárpolitika reformja új kihívások elé állítja a hazai agrárvállalkozásokat (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Gödöllő, 2012. március 27. - Az Európai Unió Közös Agrárpolitika (KAP) reformja keretében 2014-től módosul a mezőgazdasági támogatások elosztásának rendszere, amely új kihívások, egyben lehetőségek elé állítja a hazai agrárcégeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A K&H Bank a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrár-Európa Kft. szakmai együttműködésével országos rendezvénysorozaton mutatja be az agrárszektor képviselői számára ezeket a várható változásokat, hogy az ágazat képviselői számára kellő idő legyen a felkészülésre. A K&H üzleti tippek konferenciasorozat gödöllői rendezvényén három nagy témakört öleltek: milyen lehetőségeket nyújt a KAP a hazai agrárvállalkozások számára, középtávon milyen piaci trendek, folyamatok várhatók a mezőgazdaságban, valamint hogyan alakulnak a finanszírozási lehetőségek az élelmiszergazdaságban.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitika (KAP) keretében 2014-től módosul a mezőgazdasági támogatások elosztásának gyakorlata, valamint a közvetlen támogatások új rendszere kerül bevezetésre. A KAP új célkitűzései között a mezőgazdasági jövedelmek és a szektor versenyképességének javítása, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás ösztönözése, valamint a vidéki közösségek és vidéki munkahelyek fenntartása szerepel. Ennek megvalósulásáról Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért felelős államtitkára tájékoztatta a gödöllői konferencia résztvevőit.

"Az elhúzódó világválság egyértelmű győztese az élelmiszerágazat. Akár a GDP növekedést, akár a nemzetgazdasági beruházásokat tekintjük, a hazai agrár- és élelmiszeripar pozitív teljesítménye jelentősen hozzájárult a csökkenő tendenciák mérsékléséhez. A szektor kilátásait a következő évekre is pozitívnak ítéljük, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gazdák a lehető legtöbb információt és támogatást megkapják a további növekedéshez. A mezőgazdasági szektor további bővülése szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy az ágazatban lévő szaktudás, a pénzügyi lehetőségek, valamint a jogszabályi környezet összhangban legyen" - mondta el Tresó István, a K&H Bank Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője a gödöllői konferencián.

A K&H Bank mindig kiemelkedően fontos szerepet tulajdonított a hazai mezőgazdasági cégek finanszírozásának, 19%-os piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb partnere. A saját forrású hiteltermékek mellett minden, az ágazatot segítő kedvezményes MFB hitelprogram értékesítésében részt vesz, valamint az Európai Befektetési Bank refinanszírozott forrásai is elérhetők a Bankban, ezen túlmenően pedig mezőgazdasági eszköz lízinget is kínál a gazdák számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?