Nem csökkentenék a gyümölcsborok áfáját

agrarszektor.hu
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjai - pártállástól függetlenül - ellenezték a testület szerdai ülésén, hogy csökkentsék a gyümölcsborok jövedéki adóját Magyarországon

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezért a honatyák egyhangúlag támogatták Font Sándor (Fidesz), a bizottság elnökének és Horváth Istvánnak (Fidesz), a testület alelnökének az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát. Ez az indítvány a törvényjavaslatban megfogalmazottakkal szemben - amely gyakorlatilag nullára csökkentené a gyümölcsborok jövedéki adóját - továbbra is fenn kívánja tartani a gyümölcsborok jövedéki adóját - mondta a Horváth István az MTI-nek.

Hozzátette, a módosítás alapvető indoka, hogy ne növekedhessen tovább a feketegazdaság aránya a borelőállítás terültén. A gyümölcsbor jövedéki adójának mérséklése ugyanis növelhetné a borhamisítás kockázatát nemcsak a módosító indítvány benyújtói, hanem a bizottság tagjai szerint is, a cukorfelhasználás megkönnyítése miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?