"Barátságtalan és káros is"

agrarszektor.hu
A mezőgazdaságban dolgozók kifogásolják, hogy náluk az állam nem vállalja át a többlet bérköltséget - írja a Hajdú-Bihari Napló.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdasági cégeknél az állam nem vállalja át a minimálbér és a garantált bérminimum emelése által okozott többlet bérköltség és az arra eső járulékköltség kifizetését.

A Napló által megkérdezett, névtelenséget kérő nagyüzemi vezetők szerint a lépés nemcsak barátságtalan, de káros is, hiszen sok ezer ember bérét érinti egy olyan ágazatban, ahol a havi bér a nemzetgazdasági átal alig több, mint hetven százaléka. “Annak ellenére hagytak ki minket a kedvezményezetti körből, hogy a termékpályán belül nálunk képződik a nyereség legkisebb hányada.

A döntéshozók valószínűleg nem gondolták végig a döntésük valamennyi következményét, pedig jó ha tudják, hogy ezt az újabb matematikai feladványt további vidéki munkahelyek megszüntetése nélkül képtelenség megoldani. Egy olyan esztendőben, amikor a rendkívüli mértékű aszály leginkább a munkaigényes ágazatokat sújtotta, a munkáltatóknak nem maradt más eszközük a kényszerű bérfejlesztés kigazdálkodására, mint az, hogy a jövőben még kevesebb emberrel lássák el ugyanazt a feladatot" - mondta az egyik jelentős hajdúsági agrárcég elsőszámú vezetője.

(Hajdú-Bihari Napló)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?