Átfogó támogatást nyújt a Contivo program

agrarszektor.hu
Több mint 60 gazdálkodó csatlakozott eddig a Syngenta kezdeményezésére létrejött Contivo™ szakmai programhoz. Ők már csaknem 40 ezer hektárnyi földterületen kamatoztatják a szerzett ismereteket és szolgáltatásokat, hangzott el a program évértékelő konferenciáján. A siófoki rendezvényen két új szakmai partner is csatlakozott az országban egyedülálló összefogáshoz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma sokkal nehezebb és összetettebb feladat mezőgazdasági vállalkozást eredményesen irányítani, mint húsz éve, szögezte le Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója előadásában. Napjainkban számos problémával kell szembenézniük, amelyek alapvetően befolyásolják termelésük sikerességét. Ilyen a szélsőségekbe hajló időjárás, a 2014-es évre ez különösen igaz volt.

A terményárak ingadozása, a növekvő inputanyagárak, valamint a kiszámíthatatlan pénzügyi lehetőségek mind-mind fejtörést okoznak a szektor főszereplői számára - hangsúlyozta Czigány Tibor. Ezen kívül egy gazdálkodónak manapság nem pusztán me-zőgazdasági feladatokat kell ellátni, hanem olyan komplex vállalatirányítási, pénzügyi folyamatokat is menedzselnie kell, amelyek tíz-húsz éve elképzelhetetlenek voltak. A magyar gazdák úgy lehetnek versenyképesek, ha alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Egyedülálló kezdeményezésként nemcsak növényvédelmi technológiával, fajta- és hibridválasztékkal, kutatás-fejlesztéssel, információink átadásával támogatjuk a termelőket, hanem partnereink révén olyan szolgáltatásokat kínálunk számukra, amelyek átfogó támogatást nyújtanak a termelőknek.

Heicz Péter üzletfejlesztési vezető, a program felelőse kifejtette: a Contivo™ három pillérre épül. Az első a talaj, melyben kímélő talajművelés, okszerű tápanyagutánpótlás és talajélet javítása a cél. A másik az ehhez alkalmazkodó hibrid- és fajtaválaszték, valamint a hatékony növényvédelem alkalmazása. A harmadik láncszem a termelési stratégia. Ide tartozik a beruházások, fejlesztések alapjainak kialakítása, pénzügyi hátterének biztosítása, valamint a jól szervezett adminisztratív háttér, amely kiszolgálja a termelő napi munkáját. A szaktanácsadói segítséget eddig hatvan gazdálkodó vette igénybe, számuk folyamatosan bővül. Az ismereteket és szolgáltatásokat csaknem 40 ezer hektárnyi termőterületen kamatoztatják.

A Contivo stratégiai partnerei a Syngenta mellett a Väderstad, az Agro.Bio, a Yara Hungaria Kft., az Agrovir Kft., a Budapest Bank Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt.. A tudományos intézmények közül a a Debreceni Egyetem Karcagi Kutató Intézete, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete segíti a programot. Most két új partner csatlakozott az együttműködéshez. Az Inter-M Kft. és az Agrokont Zrt.. Az agrárgazdálkodók olyan egyedi szolgáltatásokat is kapnak a Contivo™ főszereplőitől, amelyek csak ebben a konstrukcióban érhetőek el.

A következő időszakban a szaktanácsadói rendszer bővítése mellett a cél, hogy egyre több gazdaság csatlakozzon, rövid időn belül legalább 100 ezer hektárra bővítve a programba bevont termőterületet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?