Küszöbön a Talajközpontú Termelés Konferenciája (x)

agrarszektor.hu
Mindannyian tisztában vagyunk vele, mégis kevesen szoktunk belegondolni: hazánk területének a fele szántóföldi művelés alatt áll. Kevés olyan ország van, ami ugyanezt elmondhatja magáról. A mezőgazdasági munka szempontjából kitűnő adottságokkal rendelkezünk, ugyanakkor talajaink csak akkor képesek a megújulásra, ha megfelelően gazdálkodunk természeti erőforrásainkkal.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az időjárásnak és a szántóföld állapotának megfelelő, okszerű talajművelést kell folytatnunk. A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb kihívása, hogy miként képes alkalmazkodni a szélsőséges időjárási jelenségekhez. Itt az ideje elmozdulnunk a talajközpontúság felé, hiszen a gazdaságos növénytermesztés feltételeit a talajban zajló biológiai, kémiai folyamatok teremtik meg.

Szántóföldi hozamnövelés az alapoktól

A Phylazonit Kft. tavaly hívta életre a Talajközpontú Termelés Konferenciáját, nem véletlenül, hiszen a 2015-ös esztendő hivatalosan is a Talajok Nemzetközi Éve volt. Az első találkozó 270 résztvevőjének csaknem 80 százalékát a termelők adták, ami nagyon magas arány. Sok minden tudatosult a fejekben, ez azonban nem jelenti azt, hogy idén már nincs miről beszélnünk. A gazdálkodók szempontjából minden év a talajoké. Nincs ez másként 2016-ban sem.

A 2. Talajközpontú Termelés Konferenciája 2016. május 17-én kerül megrendezésre, melyen Dr. Gyuricza Csaba ezúttal az agrártámogatási rendszerről és a termelésre gyakorolt hatásairól tart előadást, Vajda Péter pedig elárulja, hogyan lesz a talajból élhetőbb termőföld. De többek között a szántóföldi hozamnövelés, a tápanyag-utánpótlás és a vetőmagpiac legfontosabb kérdései is terítékre kerülnek. A konferencia az irányított eszmecserét követően kötetlen panelbeszélgetéssel zárul.

A konferencia nemcsak nagyszerű tájékozódási, de egyedülálló találkozási pont is. Ha az egyes térségekben a gazdálkodók közel azonos fajtákat termelnének és összehangoltan dolgoznának, azzal mindannyian jól járnánk, hiszen a piac a megfelelő minőségű és mennyiségű, kiszámítható árut szereti.

A részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a ttk-maj17@phylazonit.hu e-mail címen tud, bővebb információt pedig ezen az oldalon talál.


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?