Új hitelmegállapodást írt alá a bankokkal a Pannonia Ethanol

agrarszektor.hu
A Pannonia Ethanol Zrt. 135 millió eurós hitelmegállapodást írt alá a Budapest Bank, a K&H, a Magyar Export-Import Bank és a Raiffeisen Bank részvételével alakult magyar banki konzorciummal. A cég így növelheti bioetanolgyártó kapacitásait és génmódosítástól mentes takarmánygyártását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pannonia Ethanol azt is tervezi, hogy javítja működési hatékonyságát, illetve új biotechnológiai beruházásokat hajt végre - derül ki a társaság közleményéből. Ez hozzájárulhat új munkahelyek teremtéséhez és további exportbővülést eredményezhet, illetve a cég növelheti takarmánykukorica felvásárlását is.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A 135 millió eurós megállapodás új hitelkapacitást nyújt a megszokott munkafolyamatokhoz - mondta Dobai Lajos, a Pannonia Ethanol pénzügyi igazgatója. A dunaföldvári üzem már most is a legnagyobb biofinomító Európában. A gyártott bioetanol 65 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a fosszilis üzemanyagok.

Magyarországon jelenleg 5 százalék bioetanolt (E5) kevernek a benzinbe, és a kormányzat eredeti tervei alapján 2018-ra meg is valósulhatott volna a 6,5 százalékos bekeverési arány. Ennek a tervnek a megvalósítása azonban tavaly decemberben megtorpant, és a kérdést csak 2019-ben veszik újra elő. A mezőgazdaság viszont már felismerte a bioetanol gyártásában rejlő értékeket, az E10 hazai bevezetése pedig az egyetlen olyan eszköz lehetne, amivel valódi - nem csak papíron megvalósuló - eredményeket lehetne felmutatni az energetikában is - véli a vállalat.

A Pannonia Ethanol a magyar kukoricából készített bioetanolt és takarmányt húsz országba exportálja. A cég a közlemény szerint csaknem 500 millió euróval járul hozzá a magyar GDP-hez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?