Putyin bejelentette: ennyi gabona még soha nem termett

agrarszektor.hu
Rekordnak számító, 130 millió tonnás gabonatermés várható idén Oroszországban, ez 10 millió tonnával több a tavalyi mennyiségnél. Az idei búzatermés is rekordszintű, a betakarítandó mennyiség ugyanis eléri a 81 millió tonnát. A brutális növekedéseket az ország a kedvezőtlen időjárás ellenére érte el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Idén mintegy 130 millió tonnás, rekord gabonatermés várható Oroszországban - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ezt az eredményt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére sikerült elérni, amivel Oroszország megerősítette vezető gabonahatalmi és búzaexportőri státusát a világban. Az orosz agrártárca nemrég közzétett előrejelzése szerint búzából is rekordmennyiség, 81,4 millió tonna várható, és a tavalyi 73,29 millió tonnához képest ez is jelentős növekedésnek tekinthető.

Az orosz kormány a gabonatermés növelése céljából egyebek között bővíti a vetésterületet, amelyet a tavalyi 80 millió hektárról idén 90 millióra növeltek. A mezőgazdaság állami ösztönzése nyomán "pozitív dinamika" mutatkozik a sertés- és baromfihús-termelésében, valamint az olajosnövény-, a cukorrépa-, a zöldség- és gyümölcstermesztésben is.

Oroszországban tavaly 120,67 millió tonna gabonát takarítottak be az egy évvel korábbi 104,8 millió tonna után. Előzőleg a legtöbb gabonát 2008-ban aratták le, akkor 108,1 millió tonna volt a termés. 1978-ban a betakarított gabonamennyiség 127,8 millió tonna volt a jelenlegi orosz területekről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?