A törököké a nagy orosz paradicsombiznisz

agrarszektor.hu
Megnyílt az orosz paradicsompiac Törökország előtt, mivel a napokban Oroszország engedélyezte a török vállalkozások számára, hogy paradicsomot exportáljanak az országba. A mennyiségi keretet 50 ezer tonnában határozták meg, az egyik legfontosabb feltétel pedig az, hogy a török paradicsomszállítmányok megfeleljenek a növény-egészségügyi előírásoknak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az orosz állatorvosi és növény-egészségügyi felügyelet, a Rosselkhoznadzor, a napokban döntött arról, hogy engedélyezi Törökország számára, hogy paradicsomot exportáljon Oroszország területére. Mielőtt azonban az országba belépnek a török paradicsomszállítmányok, a  határon növény-egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá azokat. A behozatal egyik feltétele ugyanis, hogy a termések nem mutathatják aknázómolyok kártételeit.

Így a paradicsom kínálat Oroszországban garantáltan olyan török gazdaságokból származik majd, amelyek megfelelnek az előírt növény-egészségügyi előírásoknak, illetve átestek az előírt növény-egészségügyi ellenőrzéseken. Az orosz minisztérium 50 ezer tonnában határozta meg a Törökországból származó paradicsomexportot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?