Megállapodást kötött a NAIK, a Hungrana és a Vitafort

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz (NAIK) a dabasi Vitafort Zrt. Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt.-vel, illetve a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-vel. A megállapodás célja a GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztése, valamint a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztésének támogatása.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztésének érdekében a NAIK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Vitafort Zrt.-vel és a Hungrana Kft.-vel. A megállapodás védnöke Nagy István agrárminiszter volt. A becslések szerint 2050-re mintegy 9 milliárd ember él majd a földön, és ezért 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, a tudomány szerint pedig tíz éven belül akár 40 százalékkal több fehérjére is lehet majd szükség.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz országosan 12 kutatóintézet és négy gazdasági társaság tartozik - közölte Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója. Három kutatási terület határozza meg az intézmény működését: a precíziós gazdálkodás, a klímaváltozási alkalmazkodás és a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítási lehetőségei. Emellett pedig ismét létrehozzák az öntözési kutatóintézetet - tette hozzá.

Fontos, hogy kizárólag ellenőrzött, GMO-mentes alapanyagból állítsuk elő a termékeket, így a takarmány alapanyagokat is - hangsúlyozta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. A megállapodás lehetőséget jelent arra is, hogy a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztését is támogassa a három intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?