Tiltott hatóanyagok jegyzéke 2019-ben

agrarszektor.hu
Módosult az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2019. évben nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek listája. A tájékoztató január 31-én jelent meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívása alapján a növényvédőszer-használat korlátozásokhoz kötött. A január 31-én megjelent tájékoztató a magas természeti értékű területekre vonatkozó korlátozásokat módosította. Az új táblázat  itt érhető el.

A gazdálkodás során nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok és az azokat tartalmazó növényvédő szerek teljes listája pedig ezen a linken érhető el az "AKG - A nem alkalmazható növényvédőszerek listája" című menüpontban.

A táblázatok az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásával együttesen értelmezendők. Azon hatóanyag használata, amelyik a táblázatban külön jelölés nélkül szerepel, tiltott. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat.

Zöldítésben elszámolt területen tilos a növényvédőszer-használat!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?