Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje
Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az új bejelentési kötelezettség.
A valódi páfrányok a harasztok törzsének egyik osztálya. A 19. század óta töretlen a népszerűségük.
A páfrány jellemzői
Az akkori kor embereit annyira elkápráztatták a különleges külsejű páfrányok, hogy a szállodák és az elegáns hallok elmaradhatatlan növényeivé váltak. A viktoriánus Angliában mondhatni, hogy igazi kultusza lett a páfrányoknak, amit többek között jól bizonyít az is, hogy a növények számára művészi megmunkálású üveg és öntöttvas vitrineket készítettek. A 19. században lettek igazán népszerűek, ám hosszú-hosszú évmilliók óta velünk vannak. A páfrányok a régmúlt korok ma is élő képviselői, mik az egész világot benépesítik. Már 250-400millió évvel ezelőtt is léteztek páfrányok, melyek valódi páfrány alosztályába mintegy 200 nemzetséget és 9000 fajt sorolnak.
Páfrányokkal lényegében az egész világon találkozhatunk, az esőerdők és hazai erdők talaján árnyékos, félárnyékos helyen, az esőerdők hatalmas fáinak lombkoronájában, de akár még a naposabb fekvésű sziklafalakon és a vízfelszínen is. Mivel a páfrányok kialakulásakor még nem léteztek virágok, ezért a páfrányok közös és különleges jellemzője, hogy nem hoznak virágokat és spórákkal szaporodnak. Szintén közös tulajdonságuk az eltérő mértékben szeldelt levelek, amik a zöld szín különböző árnyalataiban, esetenként szürkés, vagy bordós árnyalatban játszanak.
Általánosságban elmondható, hogy a páfrányok a meleg, nedves és párás környezetet kedvelik a leginkább, illetve a tápanyagban gazdag talajt is előnyben részesítik. A keményebb levelű fajok egyébként boldogulnak kevésbé párás környezetben is. Érdemes a páfrány mellett dönteni akkor, ha mondjuk a fürdőszobában szeretnénk valamilyen növényt tartani, itt a meleg és páratartalom is biztosított számukra.
Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az új bejelentési kötelezettség.
Megszavazták a KAP stratégiai tervekről szóló rendeletének egyszerűsítését, csökkenhet a termelőket érintő adminisztráció.
A globális felmelegedés egy sor, kártevő jelentette fenyegetést súlyosabbá tesz, a csótányoktól afrikai kullancsokon át a sáskajárásig.
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
Az FDA szerint habár valóban kimutatták a H5N1 madárinfluenza vírusrészecskéit a boltokban kapható tejben, a tej továbbra is fogyasztható.
Az április eleji nyárias idő a gombás fertőzéseket visszafogta, de a hónap közepétől kezdődő lehűlés és csapadék újra kedvező helyzetet teremt a kórokozóknak.
A Lindsay Zimmatickal csak a változás állandó!