Itt a lehetőség: június 17-ig elmondhatja, mi a véleménye a Növényvédelmi Cselekvési Tervről

agrarszektor.hu
Ötévente kötelező felülvizsgálnia a tagállamoknak a növényvédelmi cselekvési tervüket, hiszen annyi minden változhat ennyi idő alatt. Ami most jön, az tényleg egy forradalmi újítás lesz: a drónok permetezési célú használatát is szabályozni kell. Noha a cselekvési terv csak egy általános célkitűzést fogalmaz meg, aki úgy érzi, hogy kompetens a témában, most hozzászólhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elkészült a Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv 2019-2030 tervezete, amelyet a Nébih társadalmi egyeztetésre bocsátott.

Az Európai Parlament és Tanács peszticidek fenntartható használatát célzó 2009/128/EK irányelvének 4. cikke kötelezi a tagállamokat Nemzeti Cselekvési Tervek kidolgozására, melyek célul tűzik ki a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre jelentett kockázatainak és kifejtett hatásainak csökkentését, valamint az integrált növényvédelem végrehajtását. Az irányelv a cselekvési tervek kidolgozásán túl előírja az 5 évenkénti kötelező felülvizsgálatot is, tekintettel az időközben történt változásokra. (Ilyen lesz most a drónhasználat - agrárszektor.hu)

Ennek megfelelően az érintett szervek bevonásával a 2012-ben elkészült dokumentumot az Agrárminisztérium módosította, kiegészítette. A felülvizsgálat ugyanakkor magában foglalja annak lehetőségét is, hogy a lakosság is megtehesse észrevételeit, javaslatait a tervvel kapcsolatban. (A munkaanyag jelenleg még nem tükrözi a Növényvédelmi Bizottság és az Agrárminisztérium hivatalos álláspontját.)

Az állampolgárok észrevételeiket a liliana.toth@am.gov.hu e-mail címre küldhetik 2019. június 17-ig.

Forrás: Nébih

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?