17 milliárd eurót fektetett egy brit cég a vertikális farmokba

agrarszektor.hu
Az Ocado, online kereskedelmi és technológiai cég nem aprózza el: 17 milliárd fontot (19,1 milliárd eurót) fektet a mostanság nagyon divatos vertikális farmok fejlesztésébe. Megvették Európa legnagyobb függőleges kiterjedésű gazdaságát is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vertikális farmgazdaság olyan beltéri élelmiszertermelést jelent, ahol a termelőegységeket egymás felett helyezik el, precízen kontrollált körülmények között termesztve a növényeket. Az Ocado közölte: két hasonló területen dolgozó céggel, az 80 Acres Farms-szal és a Priva Holdinggal közös befektetést indítottak. Közben a vállalat megszerezte Európa legnagyobb vertikális gazdaságát is: felvásárolta a Jones Food Company részvényeinek 58%-át. Ez a cég Észak-Angliában, Scunthorpe-ban működteti a vertikális növénytermesztő üzemét.


Hiszünk abban, hogy a mai befektetésünk a vertikális termelésbe megnyugtatja a vevőket, főleg, ami fenntarthatóságot és a termékek frissességét illeti. Képesek vagyunk olyan technológiát létrehozni, ami forradalmasítja a szektort és friss termékekkel látja el a piacot" 

- mondta Tim Steiner, az Ocadio vezérigazgatója. Steiner arról is beszélt, hogy várhatóan függőleges gazdaságokat telepítenek a vásárlói pontjaik mellé, amit azt jelenti, hogy friss és fenntartható gazdaságból származó termékeket fognak árulni, amelyeket nagyon rövid idő alatt tudnak majd eljuttatni a vásárlók konyhájába - írta az ESM Magazine. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?