72 éve nem látott kánikula pusztíthat a héten

MTI
Franciaország egész területén intenzív rekordmelegre kell számítani a héten. Hétfőtől kezdve egy héten át a hőmérő higanyszála az ország legnagyobb részén napközben 35 és 40 fok közé emelkedik, és helyenként meg is haladja majd azt a francia meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A párizsi prefektúra közleménye szerint "júniusban precedens nélküli kánikula lesz Párizsban" a héten, a melegrekordok várhatóan megdőlnek. Ilyen korai kánikula 1947 óta nem volt a francia fővárosban, és akkor sem tartott olyan sokáig, mint amilyen hosszú ezúttal lesz. A Météo-France szerint nem kétséges, hogy nagyon meleg lesz, viszont az időtartam egyelőre bizonytalan, legalább hat forró napra kell számítaniuk a franciáknak. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A legmagasabb hőmérséklet már vasárnap országszerte meghaladta a 30 fokot, Párizsban vasárnaptól a legmagasabb szintű hőségriasztást rendelte el a prefektúra, ami rendkívüli intézkedések bevezetésével jár. A legmelegebb napokra a hét közepén, szerdán és csütörtökön lehet számítani, a prognózisok szerint Párizsban egészen vasárnapig 39, Lyonban 40 fok várható. 

"A lyoni agglomerációban nagyon erős hőség lehet egészen a következő hétvégéig. Leghosszabb ideig Franciaország keleti részén lesz érezhető a kánikula, míg Bretagne-ban marad viszonylagosan a legfrissebb a levegő, de ott viszont jelentős viharokra is számítani lehet" - közölte a Météo-France. A Észak-Afrika és Spanyolország felől érkező meleg időjárás egyik legfőbb jellemzője, hogy a hőmérséklet éjszaka is meleg marad, nem csökken 20 fok alá, és Franciaország legnagyobb részén éjjel 25 fok körül fog stagnálni. 

Forrás: (MTI/EPA/Caroline Blumberg)

 A francia meteorológiai szolgálat szerint a korai hőség összefüggésbe hozható az éghajlatváltozással. Az elmúlt években is júniusban és szeptemberben voltak a legmelegebb napok, miközben korábban július és augusztus közepe számított a kánikulai időszaknak. Franciaországban 1900 óta az átlaghőmérséklet 1,4 fokkal emelkedett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?