Jön az ideális konstelláció a nyár végi talajmunkákhoz

agrarszektor.hu
Ismét csökkent a gázolaj ára és megérkezett az országos eső is. Hamarosan mindenütt ideális viszonyok alakulnak ki a nyár végi talajmunkákhoz. Jöhet a másodvetés és starhoz készülhet a repce!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A nyár második felében esedékes talajmunkák szempontjából jól alakulnak a dolgok. A Mol Nyrt. csökkentette az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, a 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 9 forinttal, a gázolajé 7 forinttal ment lejjebb, így a benzin átlagára 379, a gázolajé pedig 390 forint. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a benzin 6 forinttal, a gázolaj pedig 4 forinttal mérséklődött. Igaz, akár ötven forintos különbséget is tapasztalhatunk a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, 449 forint.

A meteorológiai előrejelzés szerint ma az egész ország kapni fog annyi csapadékot, ami művelhetővé teszi a talaj felső 20 centis rétegét. Így az, aki másodvetést tervezett, hamarosan el is kezdheti a munkát. Most úgy néz ki, hogy augusztus végéig még egyszer érkezik egy esőhullám, így a repce vetéséhez is ideálisnak igérkezik a talajállapot, plusz időablak is nyílni fog a munkára.

PiIllanatnyilag így fest leesett csapadék mennyisége:

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03