Megbolondult az időjárás: 20 fokkal robban be a tavasz a héten

Megbolondult az időjárás: 20 fokkal robban be a tavasz a héten

agrarszektor.hu
Rákapcsol a tavasz a hét közepén. Szerdán a Dunántúlon már elérjük a 20 fokot, csütörtökön pedig jó eséllyel át is lépjük azt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Minden bizonnyal az év eddigi legmelegebb napjai előtt állunk - írja az Időkép. Szerdán és csütörtökön az átlagosnál melegebb időre készülhetünk, amit a délnyugatról beáramló enyhe, óceáni eredetű légtömegnek köszönhetünk.

Forrás: Időkép

Szerdán egy melegfront érkezik, ami felhőssé teszi a reggelt és elszórtan esőre, záporra is számíthatunk. Délutánra viszont felszakadozik a felhőzet és már csak helyenként északon és keleten fordulhat elő gyenge eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hajnal már fagymentes lesz, 2-8 fok várható. Délután pedig a dunántúliak kapják majd a legtöbb meleget: itt a legtöbb helyen 17-20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol 11-16 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már nem fog esni, mindenhol élvezhetjük a napsütést. A délnyugati szél többfelé élénk, északkeleten erős lehet és hozza magával a meleget. Délután már országszerte 16-22 fok közötti maximumokra készülhetünk. 20 fokot meghaladó értékeket a déli, délnyugati tájakon mérhetünk leginkább. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?