Szükséghelyzeti engedélyt kapott napraforgóban a Corteva egyik gyomirtó szere (x)

Szükséghelyzeti engedélyt kapott napraforgóban a Corteva egyik gyomirtó szere (x)

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience örömmel tájékoztatja minden Tisztelt Partnerét, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/207-2/2020. NÉBIH határozatában, a ViballaŸ gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, 2020. május 1-től 2020. július 31-ig engedélyezte.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 6300/207-2/2020. NÉBIH határozat értelmében a ViballaŸ felhasználható:

Napraforgó kultúrában posztemergensen, a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt), 1,0 liter/hektáros dózisban, 200-300 liter/hektár lémennyiséggel, földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható.

A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékben befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A ViballaŸ hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja.

Forgalmazási kategória: I.

Figyelem: A termék használatához előzetes termelői regisztráció szükséges!

A felhasználók kötelesek a kezelések megkezdése előtt bejelenteni a ViballaŸ kijuttatás helyét és tervezett idejét. A bejelentés érdekében, a kérelmezőknek előzetesen regisztrálniuk kell ezen az oldalon. A Corteva Agriscience felhívja továbbá a partnerek figyelmét, hogy a regisztráció során megadott adatok továbbításra kerülnek a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé, ahol azokat a határozatnak megfelelően rögzítik. Ezzel a hatóság részére történő bejelentés teljesül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?